torstai 5. maaliskuuta 2015

Atelje Iina - Henna

 Aloitimme Marin kanssa Atelje Iinassa työharjoittelumme.
Ensimmäiset pari viikko tehtiin vain Wanhojen mekkojen koristeluja ja korjauksia enimmäkseen. Meni pikkasen hermot siihen hommaa ja selkä meni jumiin viikon päästä.
Mutta onneksi sen jälkee kun Wanhat oli ohi nii koristelutki loppui siihen!
Ja sitten päästiinkin ekaa kertaa ompelemaan (y)
Koristelimme myös häämekkoja ja kaikenlaisia mekkoja ja vetoketjun vaihtoja, lahkeitten lyhennystä, kavennusta, uudistusta. Eli vanhasta uutta.
Tossa laukussa kuvassa ↓ suunnittelin koristelun itse ja työnantajani tykkäsi ideasta enemmän kuin omastaan xdMeillä kävi siellä muutamia ongelmia. Ompleukonee meni rikki, saumurista lähti kytkin nappulat irti ja silitysrauta oli korjaamolla. Ja Husgwarna kaupan Martti tuli pariin otteeseen käymään korjaamassa ompelukonetta.
Ja sinne tuli tyytyväinen asiakas tuomaan meille noita leivoksia jota kuvassa alaalla on. Tarjosi myös Jeesus kirjaa mulle ja Marille.
Sovituksiin ei päästy muutenkuin katsomaan vähän väliä :c
 Opin tekemään siellä myös kahenlaista rusettia (y)


 Usein meitä laitettiin kauppaan ostamaan jtn hyvää kahvitauolle kun oltiin ensin käyty sepällä syömässä.
Ja viereisessä kuvassa on strassi koneella blingattu fitness bikineihin marin kanssa.
 Mun näyttötyökseni tuli Kääntötakki lapselle ja tässä tapauksessa Iinan nuorimalle.
Ottobresta kaavoista kopion kaavat.
Kävin itse Marimekosta hakemassa tämän kankaan (ajatus on tärkein)
ja ei siinä kuin alle kaksi tuntia kestäny ku sain kappaleet ommeltua ja sitten oliki keltaisten yksityis kohtien laitto ja valmiiksi sain hyvässä ajassa.
Vuori saumuroitii ja puuvilla kangas ommeltii iha ompelukoneella.
Opin tekemään koristeluja jotka kiinnitetään kokonaisena esim. mekkoon.
Tylliin laitetaan helmiä käsinompelulla
Sitten myös miesten pukuun rusetin, Iina näytti miten se tehdään ja yllätyin ku siihen ei tarttenut käyttää ompelukonetta. Ja siellä pyrittiin olla käyttämättä nuppineuloja, siihe jopa pystyin kun ei paljoo itsekkään niitä käytä. Mutta näin suoraan, tykkäsin kovasti olla siellä ja aika meni tosi nopeasti! ihmiset oli todella mukavia ja asiakkaatkin tuli välillä kyselemään että mitä me tehdään siellä.
JA! Kerran Iina jätti minut ja marin kahestaa sen liikkeeseen ja asiakas tuli palauttamaan tyllejä. Otettiin se vastaan vaikka ei tiedetykkää yhtään mitä meidän ptäisi tehdä, mutta hyvin se sujui ja asiakas oli iloinen ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti